NotÝcies destacades

Arranca lĺadministraciˇ electr˛nica per a millorar lĺeficÓcia i el servei a la ciutadania

30/06/2020

La seu electr˛nica permetrÓ interoperar des de casa amb l'administraciˇ, tot i que l'atenciˇ presencial continuarÓ vigent. El nou servei simplificarÓ la relaciˇ entre l'Ajuntament i la ciutadania i suposarÓ un avanš molt important en eficiŔncia, control, transparŔncia i productivitat.

L'administraciˇ electr˛nica arranca a partir de demÓ dimecres a l'Ajuntament de Benicarlˇ. A partir d'ara, la ciutadania podrÓ realitzar els trÓmits administratius de manera electr˛nica, des de qualsevol lloc i a qualsevol hora del dia sense haver d'acudir fÝsicament a alguna de les seus administratives de l'Ajuntament.

Aix˛ vol dir que, de forma totalment telemÓtica, es podran solĚlicitar certificats d'empadronament o llicŔncies d'obres menors, cursar qualsevol assumpte o fer el seguiment d'un determinat trÓmit. Una nova manera de funcionar que evitarÓ desplašaments i permetrÓ una major transparŔncia i agilitat en els trÓmits de tot tipus d'expedients. Al mateix temps, hi haurÓ un major control per part de tots els departaments implicats en un determinat expedient i se simplificarÓ el circuit de firmes dels responsables tŔcnics i polÝtics.

L'alcaldessa de Benicarlˇ, Xaro Miralles, ha constatat que źla implantaciˇ de l'administraciˇ electr˛nica era una prioritat absoluta des de la legislatura passada i ara, per fi, podem dir que comencem una nova etapa en la gestiˇ administrativa que permetrÓ millorar tots els processos i, en definitiva, els serveis╗.

Per la seua banda, la regidora Modernitzaciˇ, TransparŔncia i Administraciˇ Electr˛nica, Clara Cid, ha remarcat que źaquesta transformaciˇ digital del nostre ajuntament Ús un projecte transversal que afectarÓ a totes i cadascuna de les persones que conformem l'Ajuntament╗ i ha apuntat que źper damunt de tot aix˛, aquest canvi serÓ tambÚ una oportunitat que ens ha de dur necessÓriament a avanšar i perfeccionar la nostra relaciˇ amb la ciutadania╗.

En aquest sentit, l'alcaldessa ha recordat que źja tenim acabat el projecte de l'Oficina d'Atenciˇ a la Ciutadania i, una vegada estiga en marxa, la millora en l'atenciˇ a la ciutadania tambÚ serÓ notable╗.

La posada en marxa de la seu electr˛nica permetrÓ gestionar digitalment mÚs de 1.100 procediments administratius i s'ha finanšat a travÚs de l'estratŔgia EDUSI, a travÚs del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) en el marc del Programa Operatiu Plurirregional d'Espanya 2014-2020.

Sedipualba, una plataforma consolidada i amb molts reconeixements internacionals

La plataforma que farÓ servir l'Ajuntament de Benicarlˇ per a implementar l'administraciˇ electr˛nica Ús Sedipualba, una eina colĚlaborativa creada per la Diputaciˇ d'Albacete que permet realitzar una gestiˇ completament digital de tota l'activitat administrativa d'una instituciˇ.

Aquesta plataforma p˙blica ha aconseguit nombrosos reconeixements en matŔria de bones prÓctiques, tant a nivell nacional com internacional i actualment, mÚs de 100 ajuntaments (26 d'ells valencians) i mancomunitats de 9 comunitats aut˛nomes diferents fan servir aquesta plataforma d'administraciˇ electr˛nica.

La plataforma estÓ disponible en castellÓ i valenciÓ. De fet, la incorporaciˇ de l'Ajuntament de Benicarlˇ al projecte colĚlaboratiu de Sedipualba ha suposat, juntament amb el treball d'altres ajuntaments valencians, un impuls per a la versiˇ en valenciÓ de la seu electr˛nica.

La formaciˇ necessÓria per a fer el pas cap a l'administraciˇ electr˛nica, tant per al personal treballador com per a la Corporaciˇ Municipal, s'ha fet des del propi equip de treballadors de l'Ajuntament que ha liderat el projecte, a travÚs de videotutorials i classes magistrals. Aquest mateix equip serÓ qui s'encarregarÓ de donar suport i assistŔncia a tot el personal de l'Ajuntament en l'aprofitament de la plataforma d'administraciˇ electr˛nica.

Com es pot obtenir el certificat digital?

Per tal d'operar a travÚs de la seu electr˛nica, Ús necessari disposar del certificat digital, un document electr˛nic que garanteix a les persones que la utilitzen la veracitat d'una sŔrie de dades, com per exemple, la identitat de la persona, les autoritzacions, la seua capacitat per realitzar un determinat acte, etc.

L'Ajuntament de Benicarlˇ Ús un punt PRU (Punt de Registre d'Usuari) i, per tant, tramita els certificats digitals. Les persones interessades en obtenir el certificat digital poden enviar un correu electr˛nic a pru@ajuntamentdebenicarlo.org o telefonar al 964 47 00 50 i demanar cita.

Una vegada obtingut el certificat digital, ja no serÓ necessari acudir a les oficines municipals, ja que totes les gestions, trÓmits, novetats o comunicacions tindran lloc de forma telemÓtica.

A la Seu Electr˛nica tambÚ es podrÓ operar amb Clave (https://clave.gob.es/clave_Home/va/clave/queEs.html).

L'accÚs a la Seu Electr˛nica estÓ disponible a partir de les 0.00 hores de l'1 de juliol en aquest enllaš https://benicarlo.sedipualba.es

-->