Guia pràctica Agenda Obert al Mediterrani Port de cultura Sabor a mar i horta
Tinença de Benifassà Traiguera - Sant Mateu Catí - Ares del Maestrat - Vilafranca - Benassal Morella - Forcall Parc Natural de la Serra d'Irta Parc Natural de les Illes Columbretes Parc Natural del Delta de l'Ebre Tírig - Barranc de la Valltorta

Parc Natural del Delta de l'Ebre (40 km)

El delta de l'Ebre és la zona humida més extensa de les terres catalanes. Amb 320 km de superfície, constitueix l'hàbitat aquàtic més important del Mediterrani occidental. El seu considerable paper en el camp biològic contrasta amb la profunda humanització de gran part de la seua superfície i amb el seu pes agrícola.

Amb el fi de fer possible l'harmonia entre els valors naturals i l'explotació per part de l'home, la Generalitat de Catalunya, mitjançant un decret de 1983, va convertir el delta del Ebre en la primera zona humida protegida de Catalunya. Avui en dia, la seua importància a escala internacional és reconeguda pels màxims organismes.

El Parc Natural del Delta del Ebre té una superfície total de 7736 Ha, 5316 de les quals corresponen a la comarca del Montsià i 2420 a la del Baix Ebre. Comprén les llacunes de les Olles, el Canal Vell, el Garxal, l'Alfacada, la Platjola, la Tancada i l'Encanyissada, les illes de Buda, Sant Antoni i Sapinya, les penínsules de la Punta de la Banya (els Alfacs) i el Fangar, els ullals de Baltasar i els erms de Casablanca.

correu.turisme@ajuntamentdebenicarlo.org versió per imprimir valencià castellano english français
Valid HTML 4.01 TransitionalValid CSS